De Zwart Media

De Zwart Media

Hoe het allemaal is begonnen

Aan het begin van de opleiding leerden we al snel dat er in de media sector veel word gewerkt met freelancers. Het advies was dan ook om snel je eigen bedrijf te starten, en dat ik heb in 2009 gedaan. Door verschillende stage periodes bij diverse media-bedrijven heb ik mogen leren hoe je films interessant maakt voor de kijker. Daarbij heb ik in de meeste gevallen ook mijn eigen materiaal gemonteerd. Zo leer je snel welke shots je nodig hebt, en hoe je overgangen van scenes kunt maken. Ook gaven de stages bij lokale en regionale omroepen mij veel motivatie, iets filmen wat die avond al op tv komt geeft echt een kick.

Tijdens de rest van de studie kwam mijn passie voor televisie echt tot bloei. Iets maken waarmee je een ander kunt helpen geeft mij voeldoening. Ook de diversiteit houdt het voor mij elke dag leuk. Door werkzaam te zijn geweest bij verschillende bedrijven heb ik veel ervaring op kunnen doen in het produceren van video.  Daarbij komt veel meer kijken dan je op voorhand misschien zou zeggen.

Naast de mooie shots en goeie belichting probeer ik ook altijd een verhaal te vertellen met beeld. Daarbij is de timing, muziek en mimiek een complex geheel. Je kunt het vergelijken met koken, geeft 2 koks dezelfde ingrediënten en je krijgt 2 verschillende eindproducten. In mijn werk is er ook veel aandacht voor het doel van de opdrachtgever. Wat wil je met de video bereiken en hoe kan ik jou adviseren om zo samen tot een goed concept en eindproduct te komen.